Saturday, January 27, 2007

STSENAARIUM

raudeesriide avanedes kasvavas valguses näeme:
kõik
on kinnitatud oma ankeetide külge
rõhk-

naeltega

ja kui nende pead veel roostes ei ole
siis säravad nad
nagu tähed

elu lõpuni


----------------------

Ma olen
rõõmune ja väsinud ja külmunud.

Ma tegin täna terve päev Susaga kesklinnas jääskulptuuri. Tegelikult ma läksin linna, et võtta üks raamat raamatukogust, aga Susa tuli ka... Ja siis ta ütles, et tema kunstikoolist mingid vist teevad raekoja platsis jääskulptuure, ja et me võiksime korraks vaatama minna. Ja siis meile torgati peitlid ja mootorsaag ka peaaegu kätte, ja öeldi, et nüüd teie teete edasi!

Noh, me siis natuke toksisime, ja siis me läksime karja megade kunstiinimestega Suudlevatesse Tudengitesse, jõime teed, jõime kakaod ja sõime praadi... Ja siis hakkasime tööle. Meile öeldi, et meie kahekesi teeme seda ja et nemad vahivad meid aknast. Nii oligi.

Me külmusime selle aja jooksul täiesti ära mitu korda, käisime sees teed joomas (kusjuures kõik kulud katsid nemad), muutsime kontsepti oma kakskümmend korda, vaidlesime, lõhkusime päris palju elutähtsaid jullasid ära, nilbitsesime, lärmasime, naersime pissi püksi ja peksime metalljulladega jääd.

Meie skulptuur kujutab Tauno Kangro Kalevipoja kuju, mis Soome Lahte toppida tahetakse. Aga meie oma on natuke teistsugune - See on ainult pea reljeef, millest on laev läbi. Kalevipoja nina on DEBIILNE, tal on otsa ees mingi... KAMAKAS ja peas on punkarihari, mis oleks nagu laevale puri.

Kontsept: Mineviku Kalevipoja näol ja tuleviku punkariharja näol ühinedes tekib edasiviiv jõud - laev. Võtta irooniaga.

Skulptuuri nimi pidi algselt olema Tauno, aga korraldaja pani selle asemele hoopis Taunts.

Nii mõnna on Nii lahedad inimesed, nii lahe tegevus... Susa ostis endale Humanast Nuuskmõmmiku mütsi ja minu peas oli tulnuka sarviline müts. Ja mu juuksed on sinised, ja see nägi debiilne välja, ja meil oli palju pealtvaatajaid, ja mingid lakku täis soomlased tulid ja lällasid ja nii lahe oli Homme läheme uuesti, lõpetame töö ära, ja vaatame, kuidas võistlusel läheb. Ehk saame auhindagi.

Vaadake homme ikka uudiseid ka, ehk näete meid Korraldaja ütles, et kõige veidramate osalejate jaoks on eriauhind - ühe otsa pilet Raja tänavale. ME WANTS THAT PRIZE!

Ahjaa, ja ma värvisin oma pea siniseks.